LÄR KÄNNA OSS

På Gina Tricot krånglar vi inte till det. Vår styrka har alltid varit att ta tillvara på enkelheten, både i vår design, och i vårt sätt att arbeta. 1997 startade vi en butikskedja som sålde kommersiellt gångbara, feminina trikåplagg. Nu femton år senare har vi vuxit till att bli en internationell modedestination som erbjuder kläder och accessoarer till stilmedvetna kvinnor i 28 länder.

OM FÖRETAGET

Gina Tricot är en svensk, familjeägd modekedja bestående av ca 180 butiker fördelat på fem marknader: Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Inklusive vår ökade webbförsäljning når vi i dag stilmedvetna kvinnor i 28 länder över hela Europa – och fler ska det bli. Gina Tricot AB omsatte 2012 2,3 miljarder SEK. Vi satsar på organisk tillväxt där nyckeln till framgång ligger i försäljningen. Våra kollektioner riktar sig till kvinnor i alla åldrar och innefattar allt ifrån skräddade ytterplagg till jeans med perfekt passform, oumbärliga basplagg och glamourösa festplagg. För att matcha den ökade efterfrågan från våra nya marknader jobbar vi idag mer konceptuellt än vi gjort tidigare. Fokus ligger på att servera ett koncept, snarare än en enskild produkt, och målgruppen är internationell, stilmedveten och föränderlig.

PERSONLIG ATMOSFÄR

Att Gina Tricot är ett familjeföretag märks tydligt i organisationen. Vi vill att våra anställda ska växa med företaget och uppmuntrar till egna initiativ och framåtanda. Egenskaper som genomsyrar företaget är positivitet, vilja och driv samt en intuitiv känsla för hur vi kvinnor vill klä oss. Nu och nästa år. Passionen för mode, och förmågan att kommersialisera trender, är också det som gör att vi ständigt kan erbjuda våra kunder spännande shoppingupplevelser och nya sätt att hålla sig à jour med aktuella trender. Vi ser hela tiden framåt och därför händer det också alltid nya saker på Gina Tricot.

”Det gäller att ha spring i benen”

Anna Appelqvist, Design- och Inköpschef

Anna Appelqvist är Design- och Inköpschef på Gina Tricot. 1997 var hon var med och tog fram de allra första kollektionerna, då hemma i vardagsrummet i Borås. Sedan dess har det hänt mycket – och det har gått snabbt. För att hänga med gäller det att vara alert och hela tiden hålla sig uppdaterad med svängningar i modet.