VÅRT SAMARBEID

Her kan du lese mer om våre samarbeids- og sponsoravtaler. Vi jobber aktivt med vår partner UNICEF og er også aktive innenfor ulike sport- og designrelaterte arrangementer.

UNICEF

Siden 2011 har Gina Tricot vært involvert i utdanning av de aller yngste barna i Bangladesh. Vi er med og driver i alt 150 barnehager i distriktene Dhaka, Narayanganj og Gazipur og hjelper mer enn 22 000 barn i fire-femårsalderen med å få tilgang til utdanning. Prosjektet utgjør en investering på drøyt SEK 20 millioner i løpet av seks år. For å støtte UNICEF ytterligere har vi i løpet av året gjennomført kampanjer i butikk. I 2015 samlet vi inn i alt SEK 2,7 millioner. Les mer

UNICEF GIFT SHOP

Bærekraftig utvikling handler om neste generasjon. Derfor finansierer vi 150 barnehager i Bangladesh og gir på den måten 22 000 barn større muligheter til å få begynne på skolen. Vil du også hjelpe til? Kompletter kjøpet ditt med en gave der 100 % av inntektene går direkte til UNICEF. Les mer

BETTER COTTON

Vi er stolte over å støtte BCI for å skape en bedre fremtid for samfunn med bomullsproduserende jordbruk. Et prosjekt der titusenvis av bomullsdyrkere får opplæring i mer bærekraftige måter å dyrke bomull på. Det kan dreie seg om alt fra vannforvaltning til gjødsel og bekjempelse av insekter. Målet er ikke å skape økologisk bomull, men å bidra til forbedret bomullsproduksjon i større skala og bedre støtten til bomullsprodusentene.

THE ACCORD BANGLADESH

Det er en internasjonal avtale som har som formål å skape sikrere fabrikker i Bangladeshs klesindustri. Gina Tricot signerte avtalen i oktober 2013, og den er et samarbeid mellom internasjonale og lokale fagforeninger, klesprodusenter og interesseorganisasjoner. Bakgrunnen for overenskomsten, den såkalte Accord, er de alvorlige ulykkene som har skjedd ved fabrikker i Bangladesh, ikke minst katastrofen Rana Plaza, der en fabrikkbygning i bydelen Savar i hovedstaden Dhaka kollapset i april 2013 og krevde 1129 menneskeliv. Totalt inngår over 1600 fabrikker i programmet som innebærer at hver fabrikk har tre forskjellige inspeksjoner (bygnings-, brann og elsikkerhet), og deretter arbeider de med handlingsplaner for de forbedringene som skal gjennomføres.

STWI

Sammen med rundt tretti andre svenske tekstil- og skinnbedrifter er vi derfor en del av Sweden Textile Water Initiative, STWI. Formålet er å lære mer om de store vannpåvirkningsfaktorene i tekstil- og skinnbransjen. STWI har utarbeidet retningslinjer for bærekraftig bruk av vann i produksjonsleddet, og i STWI Project implementeres disse retningslinjene i noen av våre produksjonsenheter.

KJEMIKALIEGRUPPEN

En sammenslutning av rundt 100 nordiske tekstil- og motebedrifter kommer sammen og lærer seg mer om lovgivning og kjemikalier, og utveksler informasjon om ansvarsfull håndtering av kjemikalier.

CANOPYSTYLE

Innenfor rammen av kampanjen CanopyStyle arbeider Gina Tricot sammen med andre bedrifter i bransjen for en leverandørkjede fri for viskose produsert av trær fra urskoger eller truede skoger. Canopy er en ideell miljøorganisasjon som arbeider for vern av skoger, dyrearter og klimaet. Canopy samarbeider med mer enn 750 bedrifter for å utvikle innovative løsninger, gjøre leverandørkjedene mer bærekraftige og verne verdens gjenlevende urskoger og truede skoger. Canopys arbeid er avhengig av støtte fra individuelle bidragsytere som føler like sterkt for planeten vår som vi gjør. Les mer om CanopyStyle på www.canopystyle.org.

THE GOOD PROJECT

The Good Project handler om bærekrafts- og miljøarbeidet hos Gina Tricot. Prosjektet har et helhetlig perspektiv og fokuserer på spørsmål som gjelder CSR, bærekraft og kvalitetsstyring. LES MER HER Les mer

Gina Tricot er hovedsponsor for Borås Grand Prix, et årvisst nasjonalt ridestevne som arrangeres av Borås Fältrittklubb. Klubben har eksistert og vært i drift i Borås i over 100 år, og som sponsor for konkurransene kan vi bidra til at nye og etablerte ryttere premieres for sitt talent.

Falsterbo Horse Show er Skandinavias største utendørsarrangement innenfor ridesporten, med 60 000 besøkende hvert år og tv-sendinger i 72 land. Gina Tricot har i flere år vært en stolt sponsor av de prestisjetunge konkurransene. I forbindelse med arrangementet lanseres unike kolleksjoner inspirert av Falsterbo Horse Show og ridesporten generelt. Som besøkende har du også mulighet til å se Gina Tricot Future Elite, en dressurkonkurranse for unge, lovende ryttere.