DESIGNPROCESSEN

Vår designavdelning utgör kärnan av Gina Tricot och vår klädproduktion. Förmågan att identifiera kommande trender är grunden för alla modeföretag och därför befinner sig våra designers och inköpare där nya trender skapas och ofta på inspirationsresor. Intrycken samlas sedan i ett antal riktlinjer som styr våra kollektioner. Resultatet ser du i våra butiker – enkelt, inkluderande mode som återspeglar aktuella trender.

SORTIMENT

Genom att tydligt identifiera oss med våra kunder kan vi hitta key-plagg och accessoarer som våra kunder vill ha, utan att krångla till det. Varje dag frågar vi oss: Vill du bära det här? Vad skulle du ha på dig till det här? Att ha ett brett sortiment kräver dock fingertoppskänsla. Det är ett omfattande men roligt arbete att se till att silhuetter, färger och kvaliteter harmoniserar samt att planera för att rätt plagg, i rätt trend, finns i butik vid rätt tidpunkt.

PLANERING

För varje order som läggs tas samtidigt ett ledtidsbeslut. Basvaror i stor kvantitet fordrar produktion med längre ledtid än plagg i små serier med högre modegrad. Våra unika kollektioner kan finnas på butikshyllorna så snabbt som två veckor efter att designern skapat dem. För att lyckas med kollektionsarbetet är flexibilitet och en väl fungerande logistik viktigt. Vi producerar såväl i Europa som i Asien och vi anpassar kollektionerna efter vad du som kund efterfrågar.

KONCEPT

För att matcha den ökade efterfrågan från våra nya marknader jobbar vi idag mer konceptuellt än vi gjort tidigare. Stort fokus ligger på att skapa kompletta kollektioner där du som kund enkelt kan matcha plagg och accessoarer med varandra. Kollektionerna spänner ifrån det superkommersiella till det allra senaste men alltid med en feminin touch. Vi är kvinnor som designar för kvinnor och vi utgår alltid ifrån att mode är, och bör vara, roligt och lätt att ta till sig.