VORES SAMARBEJDER

Her kan du læse mere om vores samarbejder og sponsoraftaler. Vi arbejder aktivt med vores partner UNICEF og er også aktive inden for forskellige sports- og designrelaterede arrangementer.

UNICEF

Siden 2011 har Gina Tricot været involveret i uddannelse af de helt små børn i Bangladesh. Vi hjælper med at drive i alt 150 forskoler i Dhaka-, Narayanganj- og Gazipur-distrikterne og hjælper over 22.000 børn i alderen 4-5 år med at få adgang til uddannelse. Gina Tricot satser godt 20 millioner svenske kroner på projektet. Læs mere

UNICEF GIFT SHOP

Bæredygtig udvikling handler om næste generation. Derfor finansierer vi 150 forskoler i Bangladesh og giver dermed 22.000 børn øget mulighed for at gå i skole. Vil du også hjælpe til? Suppler dit køb med en gave, hvor 100 % af indtægterne går direkte til UNICEF. Læs mere

BETTER COTTON

Vi er stolte af at støtte BCI i indsatsen for at skabe en bedre fremtid for samfund med bomuldsproducerende landbrug. Et projekt, hvor titusinder af bomuldsdyrkere uddannes i mere bæredygtige metoder til dyrkning af bomuld. Det kan dreje sig om alt fra vandforbrug til gødning og insektbekæmpelse. Målet er ikke at skabe økologisk bomuld, men at bidrage til en forbedret bomuldsproduktion i større skala og forbedre forsyningen for bomuldsproducenterne.

Det er en international aftale, som har til formål at skabe mere sikre fabrikker i Bangladeshs tøjindustri. Gina Tricot skrev under på aftalen i oktober 2013. Den er et samarbejde mellem internationale og lokale fagforeninger, tøjvirksomheder og interesseorganisationer. Baggrunden for aftalen er de alvorlige fabriksulykker, der har fundet sted i Bangladesh – især katastrofen Rana Plaza, hvor en fabriksbygning i Bangladeshs hovedstad Dhaka styrtede sammen i april 2013, hvilket medførte 1.129 døde. I alt indgår over 1600 fabrikker i programmet, som indebærer, at hver fabrik har tre forskellige inspektioner (bygnings-, brand- og elsikkerhed), og derefter arbejder de med handleplaner for de forbedringer, der skal gennemføres.

STWI

Sammen med ca. 30 andre svenske tekstil- og lædervirksomheder er vi en del af Sweden Textile Water Initiative, STWI. Formålet er at lære mere om de store vandpåvirkende faktorer i tekstil- og læderbranchen. STWI har udarbejdet retningslinjer for bæredygtig brug af vand i produktionsleddet, og i STWI Project implementeres disse retningslinjer i nogle af vores produktionsenheder.

KEMIKALIEGRUPPEN

En sammenslutning af omkring 100 nordiske tekstil- og modevirksomheder, som samles og lærer mere om lovkrav og kemikalier og udveksler information om ansvarlig håndtering af kemikalier.

CANOPYSTYLE

Inden for rammerne af kampagnen CanopyStyle tilstræber Gina Tricot sammen med andre virksomheder i branchen at opnå en leveringskæde, der er fri for viskose fremstillet af træ fra urskove eller truede skove. Canopy er en nonprofit-miljøorganisation, der arbejder på at beskytte skove, dyrearter og klimaet. Canopy samarbejder med mere end 750 virksomheder om at udvikle innovative løsninger, gøre leveringskæderne mere bæredygtige og beskytte verdens resterende urskove og truede skove. Canopys arbejde er afhængigt af støtte fra private donorer, der ønsker at værne lige så meget om vores planet, som vi gør. Læs mere om CanopyStyle på www.canopystyle.org.

THE GOOD PROJECT

The Good Project handler om bæredygtigheds- og miljøarbejdet hos Gina Tricot. Projektet har et holistisk perspektiv og fokuserer på spørgsmål inden for CSR, bæredygtighed og kvalitetsstyring. LÆS MERE HER Læs mere