YHTEISTYÖSSÄ

Täältä voit lukea lisää yhteistyöstämme ja sponsorointisopimuksistamme. Teemme aktiivisesti yhteistyötä kumppanimme UNICEFin kanssa ja myös erilaisissa urheilu- ja design-tapahtumissa.

UNICEF

Gina Tricot on osallistunut vuodesta 2011 Bangladeshin nuorimpien lasten koulutukseen. Olemme mukana pyörittämässä yhteensä 150 esikoulua Dhakan, Narayanganjin ja Gazipurin alueilla ja tarjoamme mahdollisuuden koulunkäyntiin yli 22 000 lapselle, jotka ovat 4–5-vuotiaita. Projekti merkitsee reilun 20 miljoonan Ruotsin kruunun investointia kuuden vuoden aikana. Tukeaksemme lisää UNICEFia olemme toteuttaneet myymälöissä vuoden aikana kampanjoita. Vuonna 2015 keräsimme yhteensä 2,7 miljoonaa Ruotsin kruunua. Lue lisää täältä

UNICEF GIFT SHOP

Kestävä kehitys koskee seuraavaa sukupolvea. Siksi rahoitamme Bangladeshissa 150 esikoulua ja annamme siten 22 000 lapselle paremmat mahdollisuudet käydä koulua. Haluatko sinäkin auttaa? Täydennä ostoksesi lahjalla, jonka tuotto menee 100-prosenttisesti UNICEFille. Lue lisää täältä

BETTER COTTON

Olemme ylpeitä, että voimme tukea BCI:tä luodaksemme paremman tulevaisuuden yhteiskunnille, joissa on puuvillantuotantoa. Projektissa kymmeniä tuhansia puuvillanviljelijöitä koulutetaan viljelemään puuvillaa ympäristöä säästävämmin. Tämä koskee kaikkea aina veden käytöstä lannoitteisiin ja hyönteistorjuntaan. Tavoitteena ei ole tuottaa luomupuuvillaa, vaan auttaa viljelijöitä siirtymään parempaan puuvillantuotantoon ja parantamaan puuvillatuottajien toimeentuloa.

THE ACCORD BANGLADESH

Tämä on kansainvälinen sopimus, jonka tavoitteena on saada aikaan turvallisempia tehtaita Bangladeshin vaateteollisuuteen. Gina Tricot allekirjoitti sopimuksen lokakuussa 2013. Kyse on yhteistyöstä kansainvälisten ja paikallisten ammattiyhdistysten, vaateyritysten ja etujärjestöjen kanssa. Sopimuksen taustalla ovat Bangladeshin tehtaissa sattuneet vakavat onnettomuudet, erityisesti Rana Plazan 1 129 kuolonuhria vaatinut katastrofi, jossa pääkaupunki Dhakassa sijaitseva tehdasrakennus romahti huhtikuussa 2013. Ohjelmassa on mukana yhteensä yli 1 600 tehdasta. Sopimuksen mukaan jokaisessa tehtaassa tehdään 3 erilaista tarkastusta (rakennus-, palo- ja sähköturvallisuus), joiden jälkeen vaadittavat parannukset toteutetaan suunnitelman mukaisesti.

STWI

Gina Tricot on yhdessä kolmenkymmenen muun ruotsalaisen tekstiili- ja nahkayrityksen kanssa mukana Sweden Textile Water Iniative (STWI) -hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on oppia lisää merkittävistä vesistöön vaikuttavista tekijöistä tekstiili- ja nahkateollisuudessa. STWI on luonut suuntaviivat ympäristöä säästävälle vedenkäytölle tuotannossa ja STWI Projects -hankkeessa nämä suuntaviivat otetaan käyttöön muutamissa tuotantoyksiköissämme.

KEMIKAALIRYHMÄ

Noin 100 pohjoismaisen tekstiili- ja muotialan yhteisö. Ryhmä kokoontuu jakamaan ja vaihtamaan tietoa lain vaatimuksista, kemikaaleista ja vastuullisesta kemikaalien käsittelystä.

CANOPYSTYLE

CanopyStyle -kampanjan puitteissa Gina Tricot pyrkii yhdessä muiden alan yritysten kanssa kohti toimittajaketjua, jossa ei käytetä aarniometsistä tai uhanalaisista metsistä valmistettua viskoosia. Canopy on voittoa tavoittelematon ympäristöorganisaatio, joka pyrkii suojelemaan metsiä, eläimiä ja ilmastoa. Canopy tekee yhteistyötä yli 750 yrityksen kanssa kehittääkseen innovatiivisia ratkaisuja, tehdäkseen toimitusketjuista ympäristöä säästävämpiä ja suojelemaan maailman jäljellä olevia aarniometsiä ja uhanalaisia metsiä. Canopyn työ on riippuvainen yksittäisten lahjoittajien tuesta, jotka ovat yhtä huolestuneita planeetastamme kuin me. Lue lisää CanopyStylesta osoitteesta www.canopystyle.org.

THE GOOD PROJECT

The Good Project käsittelee kestävän kehityksen asioita ja ympäristötyötä Gina Tricot’lla. Projektilla on kokonaisvaltainen näkemys ja se keskittyy yritysten sosiaaliseen vastuuseen, kestävään kehitykseen ja laadunvalvontaan liittyviin kysymyksiin. LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ Lue lisää täältä