Tietosuojakäytäntö


Johdanto

Me Gina Tricotissa pidämme huolta yksityisyydestäsi, kun käytät palveluitamme. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten käsittelemme ja suojaamme henkilötietojasi. Tietosuojakäytäntöä voidaan muuttaa milloin tahansa, joten muista aina tutustua voimassa olevaan käytäntöön. Tietosuojakäytännön uusin versio on aina saatavilla verkkosivustoltamme osoitteesta ginatricot.com.

Tietosuojakäytäntö koskee ainoastaan verkkopalveluitamme ja Spotlight-kanta-asiakasohjelmaamme. Spotlight-ohjelmaan sovelletaan tämän tietosuojakäytännön lisäksi erityisehtoja.

 

Kuka vastaa henkilötiedoistasi?

Henkilötietojesi käsittelystä vastaava taho on ruotsalainen emoyhtiö Gina Tricot AB joka vastaa siitä, että tietojasi käsitellään asianmukaisesti ja voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisesti. Myös muut Gina Tricot -konserniin, eli Gina Tricot Försäljnings AB, Gina Tricot Norge AS, Gina Tricot Finland OY, Gina Tricot Danmark AS ja Gina Tricot GmbH, kuuluvat yhtiöt saattavat käsitellä henkilötietojasi tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.



Missä tietojani säilytetään?

Kerättävät henkilötiedot säilytetään Euroopassa ja Euroopan talousalueella (ETA). Emme luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille, ellei se ole välttämätöntä lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi. Gina Tricot voi siirtää henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle myös muissa tilanteissa, jotka määritellään jäljempänä tässä tietosuojakäytännössä.



Mitä henkilötietoja kerätään?

Keräämme ja tallennamme sinua koskevia henkilötietoja, jotka luovutat meille itse, kuten nimen, osoitteen, sukupuolen, syntymäajan (Ruotsissa henkilötunnuksen,kiinnostuksenkohteet, sähköpostiosoitteen ja matkapuhelinnumeron sekä halutun yhteydenottotavan (sähköposti ja/tai tekstiviesti).

Keräämme myös ostosten ja verkkosivustossa vierailujen yhteydessä tietoja, joita ovat sähköinen identiteetti, ostettuja tuotteita koskevat tiedot, hinnat, päivämäärä ja myymälä. jossa ostos on tehty ja mahdolliset palautukset Jos osallistut tapahtumaan tai otat meihin yhteyttä, keräämme myös siihen liittyviä henkilötietoja.

Ruotsissa saamme osoitetietosi ja päivitämme ne automaattisesti väestörekisterin perusteella. Gina Tricot’n tytäryhtiöissä muissa maissa vastaat osoitetietojen päivittämisestä itse.



Miten käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

  • Iän tarkistaminen verkkokaupassa (18 vuotta) tai Spotlight-jäsenyyden yhteydessä (16 vuotta)
  • Henkilöllisyyden varmistaminen
  • Spotlight-käyttäjätilin perustaminen ja käsittely Spotlight-ohjelman voimassa olevien ehtojen mukaisesti
  • Tilaustesi ja palautustesi käsittely
  • Toimitusilmoituksen lähettäminen tai yhteydenotto siinä tapauksessa, että tilaamiesi tuotteiden toimituksessa on ongelmia
  • Yhteydenotto, kun tilaus on noudettavissa
  • Kysymyksiisi vastaaminen sähköpostitse tai asiakaspalvelun kautta
  • Analysointi ja segmentointi kohdennettuja kampanjoita varten
  • Yleistä tietoa ja kohdennettuja viestejä (sähköpostitse, tekstiviestillä tai sosiaalisissa medioissa)
  • Tapahtumatiedotteiden lähettäminen
  • Tapahtumakutsujen lähettäminen
  • Kyselyt, joihin vastaamalla voit vaikuttaa tarjontaamme ja palveluihimme
  • Järjestelmien testaaminen ja parantaminen, palveluiden tarjoaminen
  • Petosten tai palveluiden väärinkäytön estäminen
  • Pisteiden laskeminen ja Spotlight-tason määrittäminen
  • Kilpailuihin osallistuminen.



Tietojen säilytys

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin yllä lueteltujen tarkoitusten toteuttaminen vaatii, tai niin kauan kuin laki velvoittaa meitä säilyttämään henkilötietojasi. Tämän jälkeen tietosi poistetaan. Spotlight-ohjelmassa henkilötietojasi säilytetään ohjelman voimassa olevissa ehdoissa mainittu aika ehdoissa mainittuihin tarkoituksiin. Laskut säilytetään kirjanpitolain mukaisesti ja asiakasklubitiedot 36 kuukauden ajan viimeisimmän toiminnan jälkeen.



Mitkä ovat oikeutesi?

Sinulla on oikeus milloin tahansa (maksutta yhden kerran vuodessa) pyytää tietoja siitä, mitä henkilötietojasi säilytämme, mikä on henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja mistä nämä henkilötiedot on saatu. Tietoja on pyydettävä kirjallisesti. Pyyntö lähetetään asiakaspalveluumme alla mainittuun osoitteeseen.

Jos Gina Tricotin käsittelemät henkilötiedot ovat mielestäsi virheellisiä tai niitä on mielestäsi käsitelty sovellettavan lainsäädännön vastaisesti, voit pyytää henkilötietojen korjaamista tai poistamista tai niiden käytön kieltämistä. Pyynnön voi esittää joko verkkosivustollamme osoitteessa ginatricot.com tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Poistopyynnöstä huolimatta Gina Tricot voi joissakin tapauksissa olla lain nojalla velvollinen käsittelemään henkilötietojasi tai se saattaa käsitellä henkilötietojasi lakisääteisen oikeutensa nojalla.

Saatamme kieltäytyä poistamasta tietoja, jos emme lakiin perustuvista velvoitteista johtuen voi poistaa tiettyjä tietoja välittömästi (esim. kirjanpitolaki). Tietojen käsitteleminen voi olla välttämätöntä myös oikeudellisten vaatimusten todentamisen, esittämisen tai puolustamisen takia. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumukset, muuttaa niitä tai kieltää tietojesi käytön mainonnassa osoitteessa ginatricot.com, asiakaspalvelussamme tai saamiesi lähetysten kautta.

Sinulla on myös oikeus pyytää tietojen käsittelyn rajoittamista. Voimme esimerkiksi rajoittaa tietojen käsittelyä tietojen oikeellisuuden tarkistamiseksi. Jos päätämme, että emme enää säilytä henkilötietojasi aiottuun tarkoitukseen, voit kuitenkin pyytää, että säilytämme tietoja oikeudellisten vaatimusten esittämistä ja puolustamista varten. Tämä tarkoittaa, että emme voi poistaa tietojasi ilman lupaasi.

Voit myös kieltää kaiken edunvertailuun liittyvän henkilötietojen käsittelyn.

Sinulla on oikeus pyytää itseäsi koskevien tietojen siirtämistä toiselle henkilötietovastaavalle. Tämä edellyttää, että siirto on teknisesti mahdollinen ja voidaan tehdä automatisoidusti.

Jos olet sitä mieltä, että käsittelemme henkilötietojasi virheellisellä tavalla, sinulla on oikeus valittaa tästä valvovalle viranomaiselle.



Ketkä voivat käsitellä henkilötietojasi?

Henkilötietojasi ei siirretä tai myydä kolmannelle osapuolelle mainostamistarkoituksiin. Henkilötietojasi voidaan kuitenkin luovuttaa kolmannelle osapuolelle, jos se on tarpeen palveluiden tarjoamiseksi. Henkilötietojasi voidaan luovuttaa esimerkiksi toimittajille tilauksesi kuljetusta varten tai henkilötietojesi analysoimiseksi tarjousten jakelua varten. Henkilötietojasi voidaan lisäksi luovuttaa kolmannelle osapuolelle nimi- ja osoitetietojen päivittämistä varten väestörekisterin tai muun julkisen rekisterin kautta niissä maissa, joissa se on mahdollista.

Olemme ottaneet yhteyttä käyttämiimme yrityksiin, ja ne voivat käyttää ainoastaan sellaisia henkilötietoja, jotka ovat niiden käytettävissä ohjeidemme mukaan. Olemme oikeudellisesti vastuussa palveluyrityksissämme tapahtuvasta tietojen käsittelystä.



Miten suojaamme henkilötietojasi?

Gina Tricot AB on ryhtynyt lain vaatimiin teknisiin ja organisatorisiin turvatoimiin estääkseen henkilötietojesi peukaloinnin, katoamisen, tuhoutumisen ja asiattoman käytön. Muutamme tietoturvatoimiamme jatkuvasti tekniikan kehityksen myötä.

Kaikki verkkosivustollamme tehtävät toimenpiteet, joissa käytetään henkilötietojasi, salataan SSL-tekniikalla (Secure Socket Layer).



Evästeet

Evästeet ovat verkkosivuston lähettämiä tietoja, jotka tallennetaan paikallisesti käyttäjän selaimeen, kun sillä käydään sivustolla. Kun käyttäjä palaa sivustolle, evästeeseen tallennetut tiedot voidaan noutaa, ja niiden perusteella sivustolle voidaan ilmoittaa käyttäjän aiemmista toimista.

Käytämme evästeitä helpottaaksemme ginatricot.com-sivuston käytön analysointia ja parantaaksemme käyttäjäkokemusta. Tätä varten saatamme tallentaa tietoja esimerkiksi käyttäjän maavalinnasta, tietoja aiemmista vierailuista ginatricot.com-sivustolla ja siitä, mitä sivuston sivuja on käytetty. Lisätietoja evästeistä löydät verkkosivustolta http://www.allaboutcookies.org/.

Kun käyt ginatricot.com-sivustolla, sinulta kysytään, suostutko evästeiden käyttöön. Jos hyväksyt evästeiden käytön ginatricot.com-sivustolla, suostut siihen, että keräämme evästeiden avulla tietoja sivustolla käynnistäsi. Jos et hyväksy evästeiden käyttöä tällä tavoin, sinun pitää estää evästeiden käyttö muuttamalla selaimesi asetuksia. Voit myös milloin tahansa poistaa tietokoneellesi luodut evästetiedostot. Lisätietoja löydät selaimesi ohjeiden evästeitä koskevassa kohdassa. Huomaa, ettet voi asioida verkkokaupassamme, jos et hyväksy evästeitä.

Välttämättömät evästeet/toimintoevästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä. Verkkosivut ja niiden toiminnot vaativat niitä toimiakseen tarkoitetulla tavalla. Ilman näitä evästeitä et voi asioida verkkokaupassamme. Evästeiden avulla parannetaan verkkosivuston käyttäjäkokemusta ja ominaisuuksia ja toteutetaan erilaisia toimintoja.

Mukauttamisevästeet
Näillä evästeillä kerätään tietoja siitä, miten käytät eri verkkosivustoja. Mukauttamisevästeiden avulla selvitämme muun muassa, mitkä verkkosivustomme osiot ovat erityisen suosittuja. Näin voimme mukauttaa verkkosivustomme sisältöä paremmin tarpeitasi vastaavaksi, mikä parantaa käyttökokemustasi. Näiden evästeiden keräämiä tietoja ei voida yhdistää tiettyyn henkilöön.

Kolmannen osapuolen evästeet
Nämä evästeet tarjoaa jokin kolmas osapuoli, kuten sosiaalisen median palvelu. Niitä käytetään ensisijaisesti sosiaalisten medioiden sisällön sijoittamiseen sivustollemme (esim. sosiaalisen median liitännäiset) tai analyyseihin (esim. Google Analytics).

Google Analytics
Evästeitä käytetään tietojen keräämiseen siitä, miten verkkosivustossamme vierailevat käyttävät sivustoamme. Tiedot kerätään nimettömästi ja niistä tehdään yhteenveto kävijämäärästä, sivustossa vietetystä ajasta ja tarkastelluista sivuista. Lisätietoja Googlen tietosuojakäytännöistä on seuraavassa linkissä: www.google.com/intl/en/policies/privacy



Sosiaalisen median liitännäisten linkit

Ginatricot.com-sivustolla voi olla linkkejä ulkopuolisille verkkosivustoille. Ne eivät kuulu tämän tietosuojakäytännön piiriin. Gina Tricot ei vastaa ginatricot.com-sivustolle linkitettyjen verkkosivustojen sisällöstä.

Jos merkitset Instagram-kuvia jollakin Gina Tricotin aihetunnisteista (hashtageista), joita Gina Tricot julkaisee ajoittain verkkosivustollaan ja sosiaalisessa mediassa, kuvat tarkistetaan ennen niiden julkaisua verkkosivustollamme. Merkitsemällä kuvan verkkosivustossa olevien ohjeiden mukaan suostut siihen, että Gina Tricot voi julkaista kuvan kanavissaan.



Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten Gina Tricot käsittelee Spotlight-jäsentietoja, voit ottaa yhteyttä Gina Tricot’n asiakaspalveluun, yhteystiedot jäljempänä. Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi tai jos haluat tarkastella tietojasi, ota yhteyttä osoitteeseen dpo@ginatricot.com. Voit ottaa yhteyttä henkilötietoja koskevissa asioissa myös tietosuojaviranomaiseen, www.tietosuoja.fi/en/, joka valvoo henkilötietojen käsittelyä.


Gina Tricot AB
Box 906
S-501 10 Borås
Sweden

Sähköposti: customerservice@ginatricot.com
Henkilötietovastaava  Sähköpost: dpo@ginatricot.com
Puhelin: +4633 799 19 00
Yritystunnus: 556534-8843
ALV-numero: SE556534884301


Voimassa 2018-11-29 alkaen