DESIGNPROSESSEN

Designavdelingen utgjør kjernen i Gina Tricot og vår klesproduksjon. Evnen til å identifisere kommende trender er grunnlaget for alle moteselskaper, og derfor befinner våre designere og innkjøpere seg der nye trender skapes, og ofte på inspirasjonsreiser. Inntrykkene samles deretter i et antall retningslinjer som styrer våre kolleksjoner. Resultatet ser du i butikkene – enkel, inkluderende mote som gjenspeiler aktuelle trender.

SORTIMENT

Gjennom å identifisere oss tydelig med kundene kan vi finne nøkkelplagg og tilbehør som kundene vil ha, uten dikkedarer. Hver dag spør vi oss: Vil du gå med dette? Hva vil du ha på deg til dette? Å ha et bredt sortiment krever likevel fingerspissfølelse. Det er et omfattende, men morsomt arbeid å sørge for at silhuetter, farger og kvaliteter harmoniserer, og å planlegge slik at riktig plagg i riktig trend er å få i butikken på riktig tidspunkt.

PLANLEGGING

For hver bestilling som gjøres, tas samtidig en beslutning om ledetid. Basisvarer i store kvanta krever produksjon med lengre ledetid enn plagg i små serier med høyere motegrad. Våre unike kolleksjoner kan være på plass i butikkhyllene så raskt som to uker etter at designeren har skapt dem. For å lykkes med kolleksjonsarbeidet er det viktig med fleksibilitet og en velfungerende logistikk. Vi produserer både i Europa og i Asia, og vi tilpasser kolleksjonene etter hva du som kunde etterspør.

KONSEPT

For å møte den økte etterspørselen fra de nye markedene våre jobber vi i dag mer konseptuelt enn vi har gjort tidligere. Det satses i stor grad på å skape komplette kolleksjoner der du som kunde på en enkel måte kan matche klesplagg og tilbehør med hverandre. Kolleksjonene spenner fra det superkommersielle til det aller nyeste, men alltid med en feminin touch. Vi er kvinner som designer for kvinner, og vi går alltid ut fra at mote er, og bør være, gøy og lett å ta til seg.