Kjøpsvilkår

Omfang

Betingelsene nedenfor gjelder alle inngåtte avtaler for kjøp og levering av vare/varer fra ginatricot.com, heretter kalt ”Gina Tricot” eller ”Vi”.

Betingelsene kan endres uten varsel, og kunden anbefales derfor å sette seg inn i dem ved hvert kjøp.

Priser & Avgifter

Samtlige priser er i norske kroner (NOK), inkludert gjeldende moms. Prisene inkluderer ikke ekspedisjonsavgift.

På alle bestillinger tilkommer en avgift som dekker ekspedisjon, håndtering og frakt. Avgiften er i dag på 34,90. Avgiften er den samme uansett hvor mye kunden bestiller og hvordan forsendelsen leveres. Ved delretur betales derfor ikke avgiften tilbake.

ALDERSGRENSE

Gina Tricot ekspederer ikke bestillinger til personer under 18 år, fordi man ifølge loven må være myndig for å inngå en avtale.

KJØP

Avtale om kjøp inngås når du som kunde har mottatt ordrebekreftelse via e-post fra Gina Tricot. Det forutsettes at du har gitt riktige opplysninger om e-postadresse og fysisk adresse.

Fra Gina Tricots norske nettbutikk leverer vi kun til personer over 18 år med bostedsadresse i Norge. Hvis en leveranse ikke kan finne sted fordi varene ikke finnes på lager, fremgår dette av leveringsbekreftelsen, der varen står som ikke levert.

BETALNINGSMÅTEN

Kort
Pengene trekkes fra ditt kort når bestillingen leveres. Vi jobber med et autorisert kortselskap som håndterer alle kortopplysninger. Ingen kortopplysninger håndteres av oss. Overføringen er naturligvis kryptert, og vi har støtte for 3D-secure.

Klarna
Gina Tricot tilbyr også betaling via vår samarbeidspartner Klarna Bank AB («Klarna»), organisasjonsnummer 556737-0431. Vi anbefaler deg derfor å lese igjennom gjeldende vilkår for hvordan Klarna behandler personopplysningene og kjøpet ditt. Informasjonen finner du her.

Gavekort
Pengene trekkes av gavekortet når orderen levereres. Gavekortet kan også brukes som delbetaling av ordre, og kombineres med kredittkort eller faktura. Gavekort som ikke er lagt ved et kjøp kan ikke korrigeres i etterhånd.

Ved eventuell retur etterbetales pengene i første hand til gavekortet, men maks opp til det beløpet ble brukt da ordren ble opprettet. Kredittkort eller Klarna faktura krediteres først etter at gavekortsbeløpet har blitt etterbetalt.

Det går bare å bruke en gavekortskode per ordre.

LEVERANSER

Vi har som mål at du som kunde skal motta leveransen i løpet av 1–3 virkedager. Unntak er til øyer og de nordligste delene av Norge, hvor det kan ta ytterligere opp til 2 dager innen leveransen kommer fram. Leveringstiden kan imidlertid variere, avhengig av mengden bestillinger som skal ekspederes, samt omstendigheter som Gina Tricot ikke råder over.

Vi sender ikke delleveranser. Når kundens ordre leveres, debiteres beløpet for varene som sendes. Når varene er registrert for levering, sendes en leveringsbekreftelse via e-post. Det fremgår av leveringsbekreftelsen om bestillingen sendes til et utleveringssted eller rett hjem. Hvis varene sendes til et utleveringssted, får du en SMS når varene kan hentes. Pakken kan spores på nettet via forsendelsens ID.

Det utleveringsstedet du velger i forbindelse med at ordren opprettes, gjelder bare dersom leveransen skjer som en MyPack. Hvis ordren sendes som varebrev, blir den i utgangspunktet levert i postkassen. Skulle forsendelsen være for stor for postkassen, kommer PostNord i stedet til å levere den til den postavdelingen de anser som nærmest din leveringsadresse. Vi kan ikke vite på forhånd hvilken måte ordren blir befraktet på, for det avgjøres først når ordren sendes fra oss, og opplysninger om det finner du på posten.

Vi kan ikke foreta endringer angående mottaker eller leveringsadresse etter at ordren ble opprettet ved bestilling.

Transport
Gina Tricot AB sender alle sine pakker med Posten. Om varen blir skadet eller blir borte under transporten til kunden, er Gina Tricot AB ansvarlig, men du må gi beskjed til Posten med en gang du oppdager skader. Du må også kontakte kundeservice angående skadet/bortkommet pakke innen 14 dager. Om varen blir skadet eller blir borte ved retur til ginatricot.com er det kunden som er betalingsansvarlig.

IKKE AVHENTET PAKKE

Alle pakker som ikke hentes, debiteres med et gebyr på 150 NOK Hvis du har valgt levering til en av våre butikker, eller om forsendelsen går som varebrev, er gebyret for ikke hentede varer 34,90 NOK. Gebyret tilsvarer kostnadene til ekspedisjon, returfrakt og håndtering. Hvis du har angret på kjøpet etter at pakken er sendt fra oss, må du hente den på utleveringsstedet og sende den tilbake til oss. Hvis pakken ikke blir hentet, registreres den automatisk som uavhentet, og debiteres deretter. Denne avgiften kommer i så fall til å stå igjen på fakturaen din, eller den blir trukket fra det beløpet du skulle fått tilbake etter at vi har behandlet returen.

RETUR

Vi tilbyr 14 dagers angrerett som gjelder fra du mottar din bestilling. Det eneste vilkåret er at varen blir returnert i originaltilstand, at den er ubrukt og at alle etiketter er på.

For å returnere eller reklamere varer logger du inn med din brukerkonto på ginatricot.com og følger anvisningene under “Min side”.I din pakke medfulgte det en returetikett. Denne fester du på utsiden av pakken.

Hvis du har betalt med kort, settes pengene for returen minus returfrakten, 34,90, til kortet som ble brukt ved kjøpet.

Hvis du betaler med faktura, justerer selv du beløpet for returen på fakturaen som ble sendt til deg på e-post. Du betaler bare for de varene du beholder, samt fraktavgift på 34,90, og returporto på 34,90.

Hvis vi har sendt feil eller defekt vare, dekker vi naturligvis returportoen. Vi justerer fakturabeløpet så snart returen kommer frem. OBS! Vi sender ikke ut noen ny faktura til deg ved retur. Bruk den opprinnelige fakturaen til å betale.

Ved betaling med gavekort føres beløpet inn på samme gavekort som du gjorde kjøpet med. Det kommer også til å bli lastet opp på «Mine sider», og du kan da bruke gavekortet på nett selv om du ikke lenger har det faktiske kortet for hånden.

Gina Tricot bytter ikke varer. Bestilling av nye varer gjøres på www.ginatricot.com. Hvis du bare trenger å bytte en vare for en annen størrelse, kan du gjøre dette i hvilken som helst butikk Gina Tricot. Rett til å bytte i butikken gjelder kun forbehold om tilgjengelighet, samt presentasjon av levering bekreftelse.

Angreretten gjelder ikke for gavekort, truser, kosmetikk, badetøy og ørepynt. Eventuelle defekte varer kan naturligvis reklameres.

Du kan alltid bytte og returnere varer enkelt og kostnadsfritt i våre butikker. For å foreta en retur i en av våre butikker trenger du bare ta med deg plaggene du ønsker å returnere til butikken, og oppgi ordrenummeret.

FEIL VED VARE

Ved feil på varen bes du om å reklamere umiddelbart åpenbare material- eller produksjonsfeil på leverte varer til Gina Tricot- dette gjelder også transportskader. Gina Tricot følger forbrukerkjøpslovens regler.

For å reklamere varer logger du inn med din brukerkonto på ginatricot.com og følger anvisningene under “Min side”.

SIKKERHET

SSL (Secure Socket Layer) brukes til alle korttransaksjoner. Transaksjonene er krypterte. Vi kontrollerer alltid kortets gyldighet og at det er dekning for kjøpesummen. Gina Tricot forbeholder seg retten til å avslå kortkjøp.

PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysningene som er oppgitt til Gina Tricot ved kjøp, brukes til inngåelse og utførelse av leveringsavtalen, for å opprettholde kundeforholdet samt til markedsaktiviteter som gjennomføres av Gina Tricot.

For å kunne gjennomføre bestillinger er det nødvendig å oppgi opplysningene til tredjepart. Gina Tricot oppgir personopplysninger til transportforetak for gjennomføring av levering og varsling.

Gina Tricot selger eller overlater aldri personopplysninger for markedsaktiviteter fra andre foretak enn Gina Tricot. Les mer om hvordan vi behandler personopplysningene dine i Personvernreglene, og eller kontakt oss gjennom dpo@ginatricot.com.

COOKIE POLICY

En informasjonskapsel er data som sendes fra et nettsted og lagres lokalt i brukerens nettleser mens han/hun besøker et nettsted. Når brukeren besøker det samme nettstedet igjen, kan dataene som er lagret i informasjonskapselen hentes frem og varsle nettstedet om brukerens tidligere aktiviteter.

Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre det lettere å analysere trafikken på ginatricot.com og skape en bedre brukeropplevelse. Det kan for eksempel innebære at vi lagrer informasjon om brukerens valg av land, informasjon om tidligere besøk på ginatricot.com og hvilke sider som ble besøkt på ginatricot.com.

Ved å besøke ginatricot.com godtar du at vi samler informasjon om besøkene dine ved hjelp av informasjonskapsler. Hvis du ikke godtar at vi bruker informasjonskapsler på denne måten, bør du endre innstillingene i nettleseren din til ikke å akseptere informasjonskapsler. Du kan også når som helst velge å fjerne filer med informasjonskapsler som er blitt plassert hos deg. Les mer under hjelpeavsnittet om informasjonskapsler i nettleseren din.

Les mer om informasjonskapsler i våre Personvernregler.

RESERVASJONER

Gina Tricot tar forbehold om eventuelle feil i bilder eller tekster. Eventuelle tvister henvises til Forbrukertvistutvalget. Gina Tricot følger alltid utvalgets anbefalinger.

FORCE MAJEURE

Under force majeure oppheves Gina Tricots forpliktelser. Hvis force majeure råder i mer enn 2 måneder, har både kunden og Gina Tricot rett til å heve avtalen uten erstatningsplikt.

Med force majeure menes blant annet streiker, sykdom hos personalet, transportavbrudd, import-/eksportforbud, uansett om dette forekommer hos foretaket eller hos foretakets leverandører.

SELSKAPSINFORMASJON

Gina Tricot AB
Teknologgatan 2
503 38 Borås
Tlf.: +46 33799 19 00
Foretaksnummer:NO892380082MVA
Kjøpsinformasjonen gjelder fra 25.05.2018


RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

INNLEDNING
Gina Tricot verner om ditt personvern når du anvender våre tjenester. Vi har derfor utarbeidet retningslinjer som forklarer hvordan vi behandler og beskytter dine personopplysninger. Disse retningslinjene kan når som helst endres så vær nøye med alltid å kontrollere hva som gjelder. Siste versjon av personvernretningslinjene finnes alltid tilgjengelig på ginatricot.com.

Disse personvernretningslinjene gjelder også for våre nettjenester og for vårt kundelojalitetsprogram Spotlight. For Spotlight gjelder også egne vilkår i tillegg til disse personvernretningslinjene.

HVEM ER ANSVARLIG FOR DINE PERSONOPPLYSNINGER?
Det svenske morselskapet Gina Tricot AB er behandlingsansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger og er derfor ansvarlig for at dine opplysninger blir behandlet på riktig måte i samsvar med gjeldende lovgivning. Andre selskaper innenfor Gina Tricot-konsernet, det vil si Gina Tricot Försäljnings AB, Gina Tricot Norge AS, Gina Tricot Finland OY, Gina Tricot Danmark AS og Gina Tricot GmbH kan imidlertid også behandle personopplysningene dine i samsvar med disse personvernreglene.

HVOR LAGRES MINE OPPLYSNINGER?
De personopplysningene som innhentes vil bli holdt innenfor Europa og EØS. Vi gir ikke ut personopplysninger til tredjeparter, unntatt i situasjoner der dette er påkrevd som følge av en lovbestemt plikt. Gina Tricot kan også overføre dine personopplysninger til en tredjepart i situasjoner som angitt nedenfor i disse personvernretningslinjene.

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER SAMLES INN?
Vi samler inn og lagrer den informasjonen om deg som du gir til oss, for eksempel navn, adresse, kjønn, fødselsdato, interesser, e-postadresse og mobiltelefonnummer, samt informasjon om hvordan du vil bli kontaktet av oss (via e-post og/eller SMS).

Vi samler også inn opplysninger ved kjøp og besøk på vår hjemmeside, slik som elektronisk identitet, informasjon om kjøpte varer, pris, dato og butikk for kjøpet og eventuelle returer. Dersom du deltar på et arrangement eller kontakter oss, samler vi også inn dine personopplysninger i denne sammenheng.

I Sverige innhenter vi og oppdaterer dine adresseopplysninger automatisk via folkeregisteret. I Gina Tricots datterselskaper utenfor Sverige er det ditt eget ansvar å oppdatere dine adresseopplysninger.

HVORDAN BRUKER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?
Vi bruker dine personopplysninger for følgende formål:

 • - Kontroll av alder ved internettkjøp (18 år) eller ved medlemskap i Spotlight (16 år).
 • - For å kunne bekrefte din identitet.
 • - Lagre og administrere din Spotlight-konto i samsvar med vilkårene som til en hver tid gjelder for Spotlight.
 • - Behandle dine bestillinger og returer.
 • - Kontakte deg med varsling om levering eller dersom det oppstår et problem vedrørende leveringen av dine produkter.
 • - Kontakte deg når bestillingen din kan hentes.
 • - Besvare dine spørsmål via e-post eller kundeservice.
 • - Analyse og segmentering til målrettede kampanjer.
 • - Utsending av generell informasjon og målrettede kampanjer (via e-post, sms eller sosiale medier).
 • - Informere om eventer/arrangementer.
 • - Invitasjon til eventer/arrangementer.
 • - Sende avstemninger som gir deg mulighet til å påvirke våre tilbud og tjenester.
 • - Teste og forbedre våre systemer, ytelse av tjenester.
 • - Forhindre bedrageri eller misbruk av våre tjenester.
 • - Beregning av poeng og plassering i riktig Spotlight-nivå.
 • - For at du skal kunne delta i våre konkurranser.

LAGRINGSTID
Vi kommer ikke til å lagre dine personopplysninger i en lengre periode enn det som er nødvendig for å oppfylle formålene som angitt over eller så lenge vi er forpliktet til å lagre dine personopplysninger etter loven. Etter dette vil dine opplysninger slettes. For Spotlight vil dine personopplysninger bli lagret i den perioden og for det formål som angis i de vilkårene som til enhver tid gjelder for Spotlight. Fakturaer lagres i henhold til bokføringsloven og kundeklubbopplysninger i 36 måneder etter siste aktivitet.

HVILKE RETTIGHETER HAR DU?
Du kan når som helst tilbakekalle eller endre det samtykket du har gitt eller velge bort reklame på ginatricot.com, gjennom kundeservice eller via de e-postene du mottar.

Du har når som helst rett til å motta informasjon om hvilke personopplysninger som finnes lagret hos oss, formålet med behandlingen av disse personopplysningene og informasjon om hvor disse personopplysningene er hentet fra. Forespørsel om å motta slik informasjon skal være skriftlig og sendes til vår kundeservice på den adressen som angis nedenfor.

Dersom du mener at de personopplysningene Gina Tricot behandler er feil eller at disse er blitt behandlet i strid med gjeldende lov, har du også rett til å be om at disse personopplysningene rettes opp, blokkeres eller fjernes. Dette gjør du enten via ginatricot.com eller ved å kontakte vår kundeservice.

Vi kan komme til å avslå kravet ditt om sletting dersom det foreligger juridiske forpliktelser som hindrer oss i å fjerne visse opplysninger umiddelbart (f.eks. bokføringsloven). Det kan også hende at behandlingen er nødvendig for at vi skal kunne fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav.Gina Tricot er i enkelte tilfeller forpliktet ved lov, og kan også i andre tilfeller dersom Gina Tricot har slik rett etter loven, behandle dine personopplysninger til tross for at du har sendt forespørsel om at disse skal tas bort.

Du har også rett til å kreve at den behandlingen vi gjør, begrenses. Det kan for eksempel hende at vi begrenser bruken for å kontrollere at opplysningene dine er riktige. Eller at vi beslutter at vi ikke lenger skal beholde opplysningene dine til de formålene vi fastsatte, men du vil at vi skal lagre personopplysningene dine for å gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav. Det innebærer i så fall at vi ikke kan slette opplysningene dine før du sier at vi kan gjøre det.

Du kan også protestere mot all behandling av personopplysninger som bygger på en interesseavveining.

Du har rett til å kreve å få opplysningene som gjelder deg, overført til en annen personvernansvarlig. En forutsetning for dette er at overføringen er teknisk mulig og kan foretas automatisert.

Hvis du anser at vi har behandlet personopplysningene dine på en feilaktig måte, har du rett til å klage til Datatilsynet.

HVEM HAR TILGANG TIL DINE PERSONOPPLYSNINGER?
Dine personopplysninger vil ikke overføres eller selges til tredjeparter for reklameformål. Dine personopplysninger kan imidlertid utleveres til tredjeparter dersom dette er nødvendig for å yte tjenester til deg, f. eks. til leverandører for å håndtere levering av bestilte produkter og for analyse av dine personopplysninger for distribusjon av tilbud. I de landene der dette er mulig kan dine personopplysninger også utleveres til tredjeparter for det formål å oppdatere navn og adresse via folkeregisteret eller andre offentlige registre.

De bedriftene vi bruker, er kontrahert av oss, og de får kun bruke de personopplysningene som stilles til deres rådighet, i overensstemmelse med våre instruksjoner. Vi er juridisk ansvarlige for den behandlingen som skjer i våre servicebedrifter.

HVORDAN BESKYTTER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?
Gina Tricot tar de tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak som kreves etter loven for å sørge for at dine personopplysninger ikke manipuleres, går tapt eller blir ødelagt eller at uvedkommende får tilgang til dem. Våre sikkerhetsrutiner er i stadig endring i takt med den tekniske utviklingen.

Alle transaksjoner som utføres gjennom hjemmesiden der dine personopplysninger anvendes krypteres ved hjelp av SSL (Secure Socket Layer).

INFORMASJONSKAPSLER (COOKIES)
Informasjonskapsler er data som sendes fra et nettsted og lagres lokalt i besøkerens nettleser mens vedkommende besøker en nettside. Når besøkeren besøker samme nettsted på nytt kan data som ligger lagret i informasjonskapslet hentes opp og notifisere nettstedet om besøkerens tidligere aktiviteter.

Vi bruker informasjonskapsler for å forenkle analyser av trafikk på ginatricot.com og for å skape en bedre brukeropplevelse, dette kan f. eks. innebære at vi lagrer informasjon om forbrukerens valg av land, informasjon om tidligere besøk på ginatricot.com, samt hvilke sider som er besøkt på ginatricot.com. Vil du lese mer om informasjonskapsler kan du gjøre dette her: http://www.allaboutcookies.org/.

Når du besøker ginatricot.com får du mulighet til å velge om du samtykker til bruk av informasjonskapsler. Ved å godkjenne bruk av informasjonskapsler på ginatricot.com, godkjenner du at vi samler inn informasjon om dine besøk ved hjelp av informasjonskapsler. Dersom du ikke godkjenner at vi bruker informasjonskapsler på denne måten, bør du endre innstillingene i din nettleser til ikke å akseptere informasjonskapsler. Du kan også når som helst velge å fjerne informasjonskapsler som er plassert hos deg. Les mer under hjelp fanen i din nettleser hva angår informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at dersom du ikke godkjenner informasjonskapsler så kan du ikke handle via vår netthandel.

Obligatoriske-/funksjonscookies
Denne typen informasjonskapsler er obligatoriske. Nettsider og deres funksjoner krever dette for å fungere som planlagt. Uten denne typen informasjonskapsler kan du ikke handle via vår netthandel. Disse informasjonskapslene hjelper oss til å forbedre nettsidenes brukervennlighet og fremstilling, samt muliggjør ulike funksjoner.

Tilpasningscookies
Denne typen informasjonskapsler samler inn informasjon om hvordan du bruker nettsteder. Tilpasningscookies hjelper oss blant annet med å identifisere særskilt populære deler av vårt nettsted. Dette gir oss mulighet til å tilpasse innholdet på vårt nettsted slik at det er bedre tilpasset dine behov, hvilket gir deg en bedre brukeropplevelse. Informasjon som samles inn med denne typen informasjonskapsler er ikke knyttet til en bestemt person.

Informasjonskapsler fra tredjeparter
Denne typen informasjonskapsler kommer fra tredjeparter, f. eks. sosiale nettverk. De brukes først og fremst for å integrere innholdet i sosiale medier, f. eks. Social Plugins eller til analyser (f. eks. Google Analytics).

Google Analytics
Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet vårt. Data samles inn anonymt, og det utarbeides rapporter om antall besøkende, tid på siden og hvilke sider som ble besøkt. Du finner mer informasjon om Googles personvernregler hvis du klikker på følgende lenke:

www.google.com/intl/en/policies/privacy

SOCIAL PLUGINS EKSTERNE LENKER
På ginatricot.com kan det ligge lenker til eksterne nettsider. Disse omfattes ikke av disse retningslinjene. Gina Tricot tar ikke ansvar for innholdet på de hjemmesidene som er linket til ginatricot.com.

Når det gjelder bilder fra Instagram som du tagger med noen av Gina Tricot sine hashtags (som Gina Tricot publiserer på sin hjemmeside og på sosiale medier fra tid til annen), vil disse bildene bli gjennomgått og godkjent før de publiseres på vår hjemmeside. Ved å tagge et bilde i samsvar med de instruksjoner som finnes på hjemmesiden, samtykker du til at Gina Tricot publiserer bildene dine i våre kanaler.


KONTAKT
Gina Tricot AB
Postboks 906
S-501 10 Borås
Sverige
Kundeservice: customerservice@ginatricot.com
Ombud for personopplysninger: E-post dpo@ginatricot.com
Telefon: 033-7991900
Org. nr: 556534-8843
VAT nummer: SE556534884301


Personvernretningslinjene gjelder fra 2018-05-25