Trenchcoat

Trenchcoat online på Gina Tricot

En trenchcoat är alltid rätt

Få plagg lyckas med konststycket att vara tidlösa och moderna på samma gång. En trenchcoat är dock lika snygg, funktionell och aktuell idag som för hundra år sedan.

Alla garderober behöver en trenchcoat

Det här är en tunn ytterrock som från början användes av soldater under första världskriget. Stilmässigt har den aldrig gått ur tiden och alltid attraherat män och kvinnor som haft koll på det här med användbara och riktigt snygga kläder. Både en beige trenchcoat och en svart trenchcoat passar under de flesta av årets månader, lite beroende på vad man har under. Eleganta män bär ofta trenchcoat ovanpå kostymen och det säger något om hur kvinnor kan använda den. Är det varmt kan du ha en tunn topp under. Trenchcoat är ett plagg som ofta används när det finns viss risk för regn. Perfekt om våren, med andra ord.

Lättskött vårjacka för stilintresserade

En trenchcoat kan du i vissa fall tvätta själv för hand, om du är försiktig med knapparna. Det är dock säkrare att lämna in den på kemtvätt. Om du bara behöver fräscha upp den rekommenderar vi att du hänger ut den på vädring. Hur du tar bort enskilda fläckar beror på vad det är för fläck och på materialet.

En flexibel klassiker

I sitt mest klassiska utförande är detta en lång dubbelknäppt rock, ofta gjord av svart eller ljusbeige bomullsgabardin. Idag kan man hitta denna klassiska höstkappa i fler modeller och en kort trenchcoat skapar nya användningsområden för dig som uppskattar stilrena plagg med vintagekänsla samtidigt som de är moderna. En trenchcoat kan, lite beroende på hur man bär den, vara allt från mycket prydlig och proper till ett distingerat sexigt plagg med en touch av Hollywood. Den korta versionen av plagget kan du gärna matcha med en kjol. Långbyxor, högklackade skor och solglasögon kan också vara utmärkta komplement till en rock som denna.

Funderar du på att köpa en trenchcoat dam för att hålla värmen och höja stilfaktorn i garderoben? Vad kul! Det är ett av våra absoluta favoritplagg. Vårt sortiment uppdateras ständigt och det kan löna sig att titta in ofta i vår butik. Givetvis kan du räkna med helt trygga betalningar och kort leveranstid när du beställer kläder och accessoarer från Gina Tricot.