Frågor & svar

Fri frakt – du får alltid fri frakt om du shoppar för minst 400:- eller väljer att hämta din beställning i butik.

Snabba leveranser – om du beställer innan kl. 16 (mån-tors) får du din leverans redan nästkommande vardag. Det gäller både butik och hemleveranser till adresser söder om Sundsvall.

Nyheter varje dag – varje dag hittar du nya modefavoriter på ginatricot.com.

Beställning

Hur registrerar jag mig för att kunna handla?

För att registrera dig som kund trycker du på "Logga in" som finns vid kassan och shoppingbag. Därefter väljer du "registrera" i den lilla rutan som kommer upp. Skriv in din e-mailadress och ett önskat lösenord, samt klicka på "registrera". Du får nu fram en ruta där det står "mina kunduppgifter", här skall du fylla i dina fullständiga uppgifter såsom, personnummer, för- efternamn, adress, telefonnummer. Nu är du välkommen att beställa.

Vilka avgifter har ni?

Det billigaste alternativet är att skicka din beställning till butik. Detta är alltid gratis. Välj då "Hämta i butik" i kassan. Det är även gratis att välja hemleverans om du shoppar för mer än 400 kronor. För beställningar under 400 kronor tillkommer en fraktavgift på 34,90 kronor. Väljer man att betala med Klarna faktura tillkommer en fakturaavgift på 19 kr.

Jag kan inte logga in.

Loggar du in med samma e-post adress du registrat hos oss? Tänk på att skriva med små bokstäver. Har du rätt lösenord? Du kan alltid skicka efter ett nytt lösenord, genom att klicka på ”Har glömt lösenord”.

Kan jag göra ändring i min beställning eller kunduppgifter?

Du kan inte göra några ändringar i din order eller i dina adressuppgifter efter att du bekräftat din betalning. Dina kunduppgifter kan du ändra vid beställning, eller genom att logga in och välja Mina kunduppgifter.

Hur gammal måste man vara för att få beställa?

Man måste ha fyllt 18 år.

Betalning

Vilka betalsätt kan man välja?

Du kan välja mellan kortbetalning VISA, Mastercard och VISA Electron samt fakturabetalning via Klarna. Du kan också betala med presentkort. Läs mer under ”Hur betalar jag med mitt presentkort”.

Hur kommer jag i kontakt med Klarna?

Du kan antingen skicka ett mail till www.klarna.com eller ringa till 08-120 120 10. Deras öppettider är: Mån-Tors 08:30-20:00 samt Fre 08:30-17:00 .

Jag har inte fått någon faktura.

Fakturan har Klarna skickat till dig per e-post. Du kan själv hämta din faktura från www.klarna.com, genom att ange din e-postadress vid "Hitta din faktura".

Varför kan jag inte handla mot faktura?

Om inte ditt köp godkänns när du väljer att betala mot faktura kan det bero på ett par olika anledningar.
1. För att köpa mot faktura krävs det att du är 18 år.
2. Adressen du angivit är felaktig, vid betalning mot faktura godkänns endast folkbokförd adress.
3. Du har överskridit det maximala beloppet för faktura. Då detta kan variera och om du vill veta dina max-summa så kontakta Klarna på 08-120 120 00.
4. Du har angett ett felaktigt personnummer. Tänk på att personnumret kontrolleras mot den adress du är folkbokförd på, dessa två måste alltså matchas för att fakturaköpet skall gå igenom.
5. Klarna (vilka vi använder för fakturaköp), godkänner inte din kredit.

Hur betalar jag med mitt presentkort?

Om du vill betala med presentkort, skriver du in de 12 sista siffrorna på ditt presentkort i rutorna under texten ” Har du ett presentkort?”. Ange därefter din pinkod, som du skrapar fram på kortets baksida. Bekräfta köpet med knappen ”lägg till”.

På ginatricot.com kan du enbart handla med nya presentkort. Nya presentkort börjar alltid med 998 följt av en längre nummerserie. Mer information hittar du på ginatricot.com.

För att kunna betala med ditt presentkort måste kortet vara aktiverat på ginatricot.com. Aktiveringskoden skickas till den email adress, som användes när kortet beställdes. Om ett presentkort inte är aktiverat, godkänns det inte som betalning på ginatricot.com. Ett presentkort som är köpt i fysisk butik är aktiverat och klar att användas.

Om du inte har tillräckligt med pengar på presentkortet kan du använda det som delbetalning tillsammans med Klarna faktura eller kreditkort. Läs mer om betalning med Klarna faktura och kreditkortsbetalning i våra villkor. Länk till villkoren hittar du längst ner på ginatricot.com.

När du väljer att betala med presentkort ber vi dig att behålla presentkortet tills du har fått varan. Vid eventuell retur återbetalas pengarna först och främst till presentkortet. Kreditkort eller Klarna faktura krediteras först efter att presentkortsbeloppet har återbetalats. Om du har råkat slänga ditt presentkort hittar du kortnummer, saldo och pinkod under ”Mina sidor” på ginatricot.com. Utan fysiskt presentkort går beloppet bara att använda vid inköp på webben och inte i våra butiker.

OBS! Tänk på att ett presentkort går endast att användas i samma land som det är inköpt.

Leveranser

Hur lång leveranstid har ni?

Beställningar som görs mån-tors före kl.16.00 med undantag för röda dagar levereras dagen efter. Beställningar som läggs på fredagen innan kl. 16.00 ankommer på måndagen. Beställningar efter kl. 16.00 på fredagar tom söndagar skickas från vårt lager nästkommande måndag. Norr om Östersund, postnummer 87+ är leveranstiden en extra dag. Leveranstiden kan dock variera beroende på mängden beställningar att expediera samt omständigheter vilka Gina Tricot inte råder över.

Var / hur hämtar jag ut varorna?

När ditt paket lämnar vårt lager får du en leveransbekräftelse till din e-post. Här finner du information om dina varor har skickats som brev eller paket. Skickas beställningen som paket, finns där kollinummer angivet, som du kan använda för att söka efter ditt paket på www.posten.se. När paketet har scannats in hos ditt valda postombud, skickas sms-avisering eller så kan du hämta det med kollinummer och legitimation. Brev levereras direkt hem till dig.

Varför har jag inte fått alla varor?

Ibland kan det hända att lagersaldot inte stämde på den saknade produkten, när du gjorde din beställning. Vi restnoterar inga produkter och varan kommer därför inte i efterhand. I samband med att din order lämnade vårt lager, debiterades du endast med beloppet för de produkter som faktiskt skickades. Om du trots allt debiterats för vara du inte fått ber vi dig att kontakta vår kundservice på customerservice@ginatricot.com .

Kan jag spåra min leverans?

Ja, skickas din order som paket finns kollinumret i leveransbekräftelsen som skickats till din e-post adress.

Kan jag ändra utlämningsställe efter bekräftad order?

Nej, efter bekräftad betalning går det inte att göra några ändringar längre. Därför är det alltid bra att vara extra noggrann med att adress- och leveransuppgifter stämmer.

Kan någon annan hämta mitt paket?

Ja, men då måste budet kunna visa upp bådas legitimation.

Levererar ni till Åland, Svalbard, Färöarna och Grönland?

Nej, vi levererar till alla Nordiska länder förutom till Åland, Svalbard, Färöarna och Grönland.

Returer

Hur många dagar har jag på mig att returnera?

Du har 14 dagar på dig att returnera, räknat från den dagen du mottagit din order. För att du som kund skall kunna utnyttja dina 14 dagars returrätt för en vara gäller det att den inte är använd, att etiketter finns kvar och att den i övrigt är i gott skick.
Underkläder, badkläder, kosmetik och örhängen samt presentkort går inte att returnera.
För att returnera en eller flera varor till oss loggar du in med ditt användarkonto och följer anvisningarna under ”Min sida”.

Vem står för returen?

Kund står i de flesta fall för returen. Har du betalat med kort eller presentkort sätts pengarna för returen minus returfrakten, 34,90 kr tillbaka in på kortet. Betalar du med faktura, justerar du själv beloppet för returen på fakturan som skickades via mail. Du betalar endast för de varor du behåller, fraktavgift 34,90 kr och returporto 34,90. Om hela order returneras, betalar du endast returporto 34,90. Vid retur i butik tillkommer ingen returfrakt. Har vi skickat fel eller en defekt vara står vi naturligtvis för returportot.

Hur registrerar jag returen?

För att registrera retur, loggar du in med ditt användarkonto och följer anvisningarna under ”Min sida”. Behöver du hjälp är du välkommen att maila till customerservice@ginatricot.com eller klicka på Kundservice.

Varför kan jag inte registrera min retur?

Antingen har du uppgett fel användaruppgifter när du ska logga in eller så har tiden för din returrätt löpt ut. Behöver du hjälp ber vi dig att kontakta vår kundservice, customerservice@ginatricot.com.

Vad betalar jag på min faktura vid retur/reklamation?

Om du returnerar hela din beställning betalar du endast returavgiften 34,90 Vid delretur betalar du för de varor du behåller, frakt 34.90, fakturaavgift 19 och returporto 34,90. Är det en reklamation, står vi för returporto och hela beloppet för produkten justeras från fakturan.

Hur återbetalas pengarna när jag betalat med presentkort?

Återbetalning sker alltid till det betalsätt man använt. Har man betalat både med presentkort, faktura eller betalkort återbetalas det alltid i första hand till presentkortet. Belopp utöver det justeras antingen från faktura eller återbetalas till betalkortet.

Hur lång tid tar det innan jag får mina pengar återbetalda?

Du får räkna med att det kan ta upp till två veckor från det att du skickat din retur, tills vårt lager mottagit och registrerat din retur. Har du betalt med kort, kan det ta mellan 3-5 bankdagar tills pengarna finns tillgängliga på kortet igen.

Vad händer om jag inte hämtat mitt paket?

För alla paket som inte hämtas ut debiteras en avgift på 175 kr. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet från postombudet och returnera paketet. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter.

Returnera i butik eller till onlinelager?

Om du vill returnera en vara som du har köpt på ginatricot.com kan du välja att göra det i en Gina Tricot-butik eller returnera den till vårt onlinelager. Se mer info nedan om hur du går tillväga.