Is it Really Organic?


”Noen ganger får vi spørsmål om hvordan man kan være sikker på at plaggene er laget av økologisk bomull. Det er selvfølgelig avgjørende for oss også, så derfor er vår økologiske bomull merket med et sertifikat som bekrefter at den virkelig er økologisk,” forteller Marcus Bergman hos Gina Tricot.

 

Det mest kjente sertifikatet i dag er GOTS – Global Organic Textile Standard. For å få GOTS-sertifikatet kreves det at kontrollorganisasjoner med jevne mellomrom inspiserer dyrkingen og sjekker at alt arbeidet utføres i henhold til de økologiske prinsippene, samt at bomullen kan spores gjennom hele produksjonsprosessen. GOTS-sertifisering innebærer også at produksjonen av produktene må skje i henhold til merkeordningens kriterier. Du kan leser mer om disse her: http://www.global-standard.org/

 

Gina Tricot har tilbudt produkter i økologisk bomull siden 2008, og vi vil gjerne at den delen av sortimentet vårt skal vokse. Spør etter økologisk bomull i butikken, så får du garantert er fint plagg i et fint materiale!